Over zeilschip Silverland

Silverland is in 1957 voor de visserij gebouwd in Agerso Denemarken.  De bouwwijze is karveel eiken planken op eiken spanten en de romp heeft een S spant vorm met rechte doorlopende kiel. Silverland is de originele naam en refereert aan rijke visgronden, ook wel in de Engelse visserij “Silverpit” genoemd. Het schip is tot 1987 actief geweest in de visserij op de vaak onstuimige Noordzee.  Er werd gevist op waar het meeste vraag naar was. De vistuigage werd steeds om een aantal jaar omgebouwd om van vissoort te veranderen.

Na haar pensioen in 1987 is het schip in Nederlandse handen terecht gekomen. De S spant is de oudst bestaande rompvorm en bied goede zeileigenschappen en een hoge zeewaardigheid. De Vikingen gebruikte al S spanten voor hun omzwervingen, net als de Romeinen. Silverland is na 1987 omgebouwd tot Brigantijn zeilschip met het uitgangspunt oceanen te bezeilen en gasten aan boord te hebben.

Een klassiek zeilschip met moderne voorzieningen

grijsDe afmetingen zijn 20 meter over de stevens en 28 meter over alles. De breedte is 5,30 meter en de diepgang 3 meter en de hoogte is 24 meter. Het totale gewicht is 80 ton, ook wel waterverplaatsing genoemd. Wist je dat het totale gewicht van elk drijvend object gelijk is aan de ruimte die het onderwater in neemt? Dus 80 kubieke meter ruimte onder water in dit geval. En dus iets van 1 kilo neemt 1 kubieke decimeter ruimte onder water in beslag.

Het zeiloppervlak is 240 vierkante meter verdeeld over zeven zeilen. De zeer betrouwbare drie cilinder 4 takt Callesen 427C scheeps motor levert 240pk bij 425rpm.

Silverland is voorzien van een tweeblads variabele schroef en dit geeft een lage weerstand door het water onder zeil. Silverland kan indien nodig tot 80m diep water ankeren, desnoods buiten op bij de surfbreak, maar ook in 3,5 meter lichtblauw water. Silverland is voor haar klasse en met name haar behouden.

Contact us now!

Do you want more information on a sailing holiday aboard the Silverland?!

Aks your question and we will answer with pleasure. Your dream vacation is only a few clicks away!

Contact us now!