Een reis rond de wereld

Marco, Marije en Mathies zeilen sinds 2013 rond de wereld. Ze zijn vanaf Nederland via Zuid-Europa naar de Kaap Verdische eilanden  gezeild, de eerste plek waar ze heel goede kitesurfomstadigheden vonden, vanuit de Kaap Verdische eilanden  hebben zij hun reis vervolgd naar de Cariben, waar ze twee jaar rond gezeild hebben. Ook in de Cariben hebben ze hun hart kunnen ophalen qua prachtig kitesurfen, de ene na de andere droombestemming vinden ze in het tropische paradijs, vooral op het gebied van Freestyle en vlakwater kitesurfen.

Charters

In het tweede jaar in de Caribbean zijn ze begonnen met het aanbieden van Caribbean zeilcharters en kitesurfcruises. Vooral in San Blas, Panama, loopt het echt storm, het gebied leent zich erg goed voor kitecharters en zeilcharters en Silverland blijkt een gewilde bestemming voor veel kitesurfers, zeilers en avonturiers. Het vervolg van de reis kent vele hoogtepunten, maar het gaat te ver die hier allemaal te benoemen, vandaar dat ze de echte knallers op het gebied van kitesurfen er voor je uit gelicht hebben.

Frans Polynesië en Tuamotus

Na San Blas zijn ze door het Panama-kanaal en vervolgens via Equador de Stille Oceaan ingezeild naar Gambier in Frans Polynesie. Daar hebben ze twee jaar rond gezeild. ‘Het bijzondere aan de reis is dat we elke keer denken: mooier dan dit kan het niet worden.’, vertellen ze. En dan komen ze op een plek die nog betoverender is. De Caribbean is leuk voor een kitesurfcruise en zeilcharter, maar de Stille Oceaan en Indische Oceaan is heaven on earth! In de Tuamotus komen ze bijvoorbeeld in een onbewoond atol, met een serie Motu’s (eilandjes) aan de rand van het atol. De Motu’s vormen een baai, de bodem van de baai is van wit zand en strekt zich honderden meters uit, het water is overal heupdiep en transparant turkoois. De wind komt recht van zee bij oost en ze hebben geluk, het waait dagen achtereen uit de juiste hoek. Ze beleven epic freestyle kitesurf sessies op spiegelglad water achter een lange witte zandbank!

Tahiti en Moorea

Na de vlakke koraalringen van de Tuamotus, zeilen ze naar Tahiti. Tahiti rijst op uit zee met dramatische bergpieken tot 2000 meter hoog en scherpe dalen, mystieke mist hangt in de bergen en overal zijn surfspots. Marije en Marco beamen: ‘We zijn meteen tot over onze oren verliefd. Wat een waanzinnige plek op aarde is dit!’ Ze surfen, supsurfen en kitesurfen in verschillende golven in verschillende passen. De golven zijn snel en indrukwekkend. Marco en Marije halen hun hart op qua wavekitesurfen. Ook hun zoon Mathies is erg gelukkig in de Pacific, hij is dol op vissen en vist de ene na de andere avondmaaltijd bij elkaar. Ook de diverse kitecruise en surfcruise gasten hebben een onvergetelijke tijd. De onderwaterwereld is ook adembenemend, verschillende soorten haaien, mantraroggen, walvissen, schildpadden en een keur aan zee-en-koraalvissen, het snorkelen is een feest. Met hun zeilcharter gasten zeilen ze naar afgelegen paradijselijke eilanden en atollen, waar ze uitzonderlijke kitesurfsessies hebben en hun gasten een onvergetelijk avontuur weten te bieden. De Surfcruises en Kitecruises die zij aanbieden (bestemmingen), zijn altijd een onvergetelijk succes.

Fiji

Het begint bijna een cliché te worden, maar ook Fiji overtreft hun stoutste dromen, dit keer niet perse vanwege het dramatische natuurschoon, maar wel door de onbeschrijfelijk goede wavekitesurf condities. ‘Een beetje tot onze schaamte moeten we bekennen dat we niet zo heel veel van Fiji gezien hebben, we hebben namelijk drie maanden in de buurt van de bekende wavespots rond Namotu en Cloudbreak vertoefd.’, vertellen Marco en Marije enthousiast. ‘Het kitesurfen is hier zo goed, dat we het tot ‘the max’ beleefd hebben.’ Ook in Fiji delen ze hun fantastische ervaringen met de kitersurfers die een onvergetelijke kitesurfvakantie op Silverland geboekt hebben.

Het komende jaar

Silverland zet haar reis voort.

Klik hier voor de bestemmingen 2019 en 2020

Klik hier voor nog veel meer foto’s